Tábor 2022 - Vikingové

Aktualizováno 1. 1. 2024

Máš rád vikingské báje a legendy? Obdivuješ mocného Thora a jeho kladivo? Fascinují tě zbraně, štíty, runová kouzla a magické lektvary? A nebo by sis dokonce chtěl vycvičit svého vlastního draka, tak perfektního jako byla Škyťákova Bezzubka? Přidej se k naší táborové výpravě do vikingské vesnice, kde budeme bojovat, nájezdničit a hlavně hledat a cvičit své vlastní draky!

Začátek tábora: 31. 7. 2022
Konec tábora: 13. 8. 2022

Ve Vikingy jsme se proměnili na tábořišti Hadovka u Konstantinových lázní (poznávací znamení - kovové kontejnery a vůbec žádný telefonní signál). Rozděleni do oddílů (tedy jednotlivých posádek drakkarů) jsme nejprve podstoupili nutný výcvik, zvolili si vikingská jména a pak vypluli plenit a drancovat.

Děti získávaly mince, za něž bylo možno posléze na prvním tržišti koupit dračí vejce, ze kterého se po provedení nočního rituálu plného magie a ohňostrojů vylíhl každému jeho malý dráček. Toho pak za vyhrané body schopností v dalších hrách náležitě vycvičily a vrhly se s ním do finální bitvy.

Mezitím už se drakkary plnily zlatem, jídlem, vodou i zbraněmi, to vše za dohledu vedoucích vikingských válečníků i patronátu bohů, pro jejichž počest jsme pořádali pravidelné souboje.

Pro zajímavost z táborové ankety - nejoblíbenější hrou bylo vyhlášeno létání na drakovi (improvizovaná lanová dráha zipline) a nejlepším jídlem samozřejmě řízek!

Leták

Informační leták

Scénář úvodní rady

Aneb jak hrajeme my, aby si děti rády hrály s námi:)

Z naší nástěnky

Každý den se děti mohly dozvědět něco nového

Bodovací plán pro vikinga

aneb Jak vycvičit draka

Fotogalerie