Tábor 2020 - Cesta kolem světa

Aktualizováno 10. 2. 2023

Před mnoha lety odvážný dobrodruh Phileas Fogg vyhrál svoji sázku o tom, že objede kolem dokola celý svět za 80 dní. Hledáme odvážné cestovatele a cestovatelky, kteří se s námi pokusí jeho cestu zopakovat a překonat - zvládneme to za čtrnáct dní?

Začátek tábora: 2. 8. 2020
Konec tábora: 15. 8. 2020

Na dlouhou a náročnou cestu kolem světa jsme se vydali z tábořiště Hrbov (nedaleko Prachatic). Specialitou letošního tábořiště byly praktické předsíňky u stanů a nepraktické svahy. Do kopce či z kopce tam bylo snad vše, zejména kuchyně. Ale naši skvělí táborníci si poradili i s konstantně utíkajícími cibulemi.

V průběhu tábora jsme postupně navštívili všemožné země a v každé jsme se zúčastnili nějaké místní tradice. Užili jsme si karneval v Riu, vyhráli japonské zápasy sumo, na vlastní kůži se namočili v islandských gejzírech, přinesli obětiny egyptskému faraonovi a dokonce vystoupili na Mount Everest.

Nejúspěšnější oddíl si vysloužil pochvalu od Philease Fogga a všichni ostatní si z cest a táborového tržiště dovezli alespoň vlastní táborový pas, do kterého po celou dobu sbírali body a razítka a také hromadu suvenýrů a zážitků.

Leták

Informační leták 2020

Kronika

Co vše se na táboře událo

Fotogalerie